Ξύλο - Τρακαδάς

Ξύλο

Το ξύλο είναι προϊόν που χρησιμοποιούμε αρκετά σε κατασκευές.  Από ανέγερση ξύλινου σπιτιού, μέχρι κατασκευές ξύλινων ραφιών και τραπεζιών. Είναι φυσικό προϊόν και όχι δομικό υλικό, που έρχεται στο χώρο των κατασκευών με ελάχιστη επεξεργασία και μας δίνει πολλές δυνατότητες για παρεμβάσεις πάνω του. Πρώτα μας απασχολεί, το κατά πόσο θέλουμε να μείνει το ξύλο φυσικό.

  1. Αν δεν θέλουμε, δηλαδή προτιμάμε να χαθούν «τα νερά» του ξύλου και να δημιουργήσουμε επιφάνεια, στην οποία υπάρχει ενιαίο χρώμα (όπως σε ένα τοίχο), τα πράγματα είναι απλά!. Επιλέγουμε μόνο ένα αστάρι – όπως βελατούρα –  και στην συνέχεια ένα υλικό – όπως ριπολίνη. Στο χρώμα έχουμε ελευθερία επιλογών και διαλέγουμε ότι ταιριάζει στο χώρο μας. Προσοχή θέλει η ποιότητα των χρωμάτων που επενδύουν την ξύλινη επιφάνεια. Υπάρχουν χρώματα με διαφορετικούς τόνους γυαλάδας – φινιρίσματος. Καλό είναι να προτιμάμε προϊόντα νερού αντί διαλύτη, λόγω της έντονης μυρωδιάς των προϊόντων διαλύτου.
  2. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε «τα νερά» του ξύλου, διατηρώντας τη φυσική του ομορφιά, έχουμε τα προϊόντα συντηρητικών ξύλου. Για να είναι η επέμβαση στο ξύλο το λιγότερο ορατή, επιλέγουμε υλικά εμποτισμού που αφήνουν την ίδια υφή στο ξύλο, με την αρχική. Τα προϊόντα εμποτισμού χρησιμοποιούνται συχνότερα σε καινούργια ξύλα, καθώς ο εμποτισμός επιτυγχάνεται εύκολα με καλύτερη διείσδυση. Για να κάνει το προστατευτικό υλικό μια επιφανειακή κρούστα, χάνοντας λίγο τη φυσικότητα του τελικού αποτελέσματος, αλλά επιτυγχάνοντας καλύτερη προστασία, διαλέγουμε υλικά κρούστας που δημιουργούν ένα λεπτό φιλμ επάνω στην επιφάνεια.

Και στις δυο περιπτώσεις έχουμε τη δυνατότητα χρωματισμού του ξύλου.

Στα υλικά προστασίας η ποιότητα των υλικών παίζει πολύ σημαντικό, αφού το ξύλο είναι ζωντανό στοιχείο που προσελκύει ξυλοφάγα έντομα. Από το συντηρητικό μέχρι το τελικό χέρι που θα περάσουμε η επιλογή μας είναι πολύ προσεκτική.

Βρες τη λύση

Θέλεις να φρεσκάρεις τα έπιπλα του κήπου, να βάψεις τον ξύλινο φράκτη που αναβάλεις χρόνο με το χρόνο ή έχεις κάποια άλλη ανάγκη; Επισκέψου ένα κατάστημα Τρακαδάς και βρες μαζί με το εξειδικευμένο μας προσωπικό τα κατάλληλα υλικά, εργαλεία και λύσεις.

Καταστήματα Τρακαδάς 

Ενδεικτικά προϊόντα