Για μέταλλο ότι χρειαστείς από χρώματα, βερνίκια, εργαλεία, έλα σε εμάς

Μέταλλο

Το μέταλλο είναι το πιο συμπαγές υλικό που χρησιμοποιούμε σε κατασκευές. Το βλέπουμε σε έπιπλα και σύνθετες κατασκευές, όπως σκάλες και κάγκελα. Έχει ευρεία χρήση σαν κατασκευαστικό υλικό, γιατί δίνει ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό αποτέλεσμα. Είναι ικανό να αντεπεξέλθει σε έντονες καταπονήσεις και να αντέξει σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Στο μέταλλο έχουμε κάποιες ιδιαιτερότητες:

  • Όσο ανθεκτικό και επιβλητικό φαίνεται, τόσο επιρρεπές είναι στην αντίδραση που γίνεται μεταξύ οξυγόνου και μετάλλου δηλαδή στη σκουριά. Όταν έρχεται σε επαφή με νερό (που εισχωρεί εύκολα σε μικρές σχισμές), το φαινόμενο είναι πιο έντονο. Η οξείδωση γίνεται γρηγορότερα.
  • Επίσης, το χρώμα που βάζουμε συχνά δεν «πιάνει» πάνω στο μέταλλο. Το αποτέλεσμα είναι να ξεφτίζει  και να αποκολλάται εύκολα ανάλογα και με τον τύπο του μετάλλου.
Η λύση στα παραπάνω είναι να επιλέξουμε το κατάλληλο αστάρι. Με τη σωστή εφαρμογή, δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα!

Η επιλογή του χρώματος

Το χρώμα στα μέταλλα θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Εκτός από τις πολλές επιλογές, έχουμε και τα φινιρίσματα που αλλάζουν κατά πολύ το αισθητικό αποτέλεσμα. Τα πιο διαδεδομένα φινιρίσματα πέρα από το κλασικό χρώμα μετάλλων που συναντάμε σε γυαλιστερό και σατινέ είναι:

Σφυρήλατο Metalize

Ανάγλυφο Διακοσμητικό

Σε εξωτερικό χώρο δίνουμε σημασία στο περιβάλλον που βρισκόμαστε. Τα χρώματα  και τα φινιρίσματα τους, να ταιριάζουν αρμονικά τόσο με τα εξωτερικά μας χρώματα, στους τοίχους, έπιπλα κλπ, όσο με τα χρώματα που υπάρχουν στο φυσικό περιβάλλον.

Σε εσωτερικό χώρο δίνουμε βαρύτητα στην ψυχολογία των χρωμάτων. Έχει αποδειχτεί ότι τα χρώματα που είναι γύρω μας, επηρεάζουν άμεσα την διάθεση που έχουμε. Στα μέταλλα προσέχουμε οι αποχρώσεις να δένουν αρμονικά μεταξύ τους, αλλά και με τα υπόλοιπα χρώματα στο χώρο μας.

 

Τα χρώματα μετάλλων ονομάζονται Ντουκοχρώματα. Από την φύση τους είναι πολύ ισχυρά και σκληρά, για να έχουν καλή «συμπεριφορά» πάνω στο μέταλλο.

Βρες τη λύση

Επισκέψου ένα κατάστημα Τρακαδάς και βρες χρώματα, αστάρια, εργαλεία και ότι χρειάζεσαι για τις εργασίες σου με μέταλλο που ανταποκρίνονται τέλεια στις δικές σου ανάγκες. 

Καταστήματα Τρακαδάς

Ενδεικτικά προϊόντα

Featured Products

( Available In 1 – 4 Columns )

Featured Products

Ut laoreet tincidunt nisl, at egestas mauris faucibus ac. Nam nunc ipsum, malesuada ut nulla in, aliquam aliquet orci. Etiam commodo mi vitae elementum consequat. Proin pretium ut lectus nec condimentum. Praesent pharetra fermentum mattis. Vestibulum vulputate cursus sollicitudin.

Donec efficitur tincidunt urna, a aliquam ante finibus quis. Sed lobortis ut mauris malesuada volutpat. Cras ac augue et sem bibendum volutpat. Etiam vulputate diam non placerat viverra. Nullam faucibus nec lorem eget accumsan. Phasellus odio libero, ultrices vel quam ac, eleifend finibus ipsum.